Print
   
Skift sprog / Change language
Future Food Innovation-projekt åbner for superfolie til hele verden
 
10.01.2018

Future Food Innovation-projekt åbner for superfolie til hele verden

PRESSEMEDDELELSE
Foulum den 9. januar 2018 

Nordjyske Tub-Ex, der har samlet viden i et Future Food Innovation-samarbejde, er klar til at sælge unik kødfolie til hele verden.

Hvordan kan skinke modnes i et omskifteligt klima uden at blive udsat for skimmelangreb? Hvordan kan en proces, der kræver mange arbejdstimer, gøres mere simpel?

Svaret på begge spørgsmål er Tublin – en særlig folie udviklet af den innovative, nordjyske virksomhed Tub-Ex. I et Future Food Innovation-projekt arbejder Tub-Ex sammen med Rævhede Naturprodukter og eksperter med at perfektionere brugen af Tublin, og netop den type samarbejde kan være med til at løfte mindre virksomheder, siger Bjarne Langdahl Riis, projektleder ved Future Food Innovation:

- Når mindre virksomheder og producenter skal udvikle sig, er det bedste middel ny viden og partnere, og det er netop målet med de projektsamarbejder, vi har i Future Food Innovation.

Ifølge Jens Boelskifte, CEO for Tub-Ex, giver Future Food Innovation små producenter adgang til viden, som ellers ville være uden for de mindre virksomheders rækkevidde:

- Future Food Innovation koblede os sammen med professor Dieter Elsser-Gravesen fra ISI Food Protection og professor Jorge Ruiz Carrascal med speciale i kød fra Københavns Universitet, og det var en øjenåbner for os.

Helt præcist giver ekspertsamarbejdet mulighed for løbende at få analyseret, hvad der sker inde i folien, mens kødet modner:

- De hjælper os med at få testet en række variabler som bakterievækst, vandgennemstrømning, vandindhold, kulde og varme påvirkning i forhold til at udvikle den helt rette smag, samtidig med at vi sikrer den højeste fødevaresikkerhed, fortæller Jens Boelskifte.

Resultatet er et innovativt produkt, der ikke går på kompromis med fødevaresikkerheden, og som hele tiden bliver stærkere. Det er med til at give Tub-Ex et skub i retningen af det globale marked. Virksomheden har netop indgået et strategisk samarbejde med den internationale virksomhed Kalle og har overtaget Kalle Nordic under navnet Pro-Ex.

Herfra skal den innovative kødfolie sælges til hele verden.

- - -

Fakta: Future Food Innovation hjælper virksomheder frem
Future Food Innovation har hovedansvaret for implementering af Vækstforums innovationsindsats på fødevareområdet. Future Food Innovation tilbyder vejledning, matchmaking og økonomisk støtte, fx i form af innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner samt vækstforløb. Initiativet er finansieret af Region Midtjylland og EUs Regionalfond samt privat medfinansiering fra de deltagende virksomheder.

Future Food Innovation er støttet af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Region Midtjylland og er forankret i Agro Business Park, der leverer kvalificeret og værdiskabende rådgivning til iværksættere, virksomheder og forskere inden for fødevarer, jordbrug, biomasse og miljøteknologi.

Bag Future Food Innovation står et konsortium bestående af seks parter, som er førende inden for fødevareinnovation i Danmark: Agro Business Park, Institut for Fødevarer og MAPP Centret ved Aarhus Universitet, VIFU, Teknologisk Institut, Danish Food Cluster og Væksthus Midtjylland.

Læs mere om Future Food Innovation på www.futurefoodinnovation.dk

Yderligere information
Bjarne Langdahl Riis, projektleder, Agro Business Park/Future Food Innovation, +45 3092 1717, blr@agropark.dk
 

 

 
Nyheder
11.01.2018
Du er mere værdifuld i dansk erhvervsliv, end du tror!

08.01.2018
Ny inkubator åbner for ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet

21.12.2017
Vi søger to nye medarbejdere

Agro Business Park A/S - Niels Pedersens Allé 2 - 8830 Tjele - T: +45 8999 2500 - F: +45 8999 2599 - info@agropark.dk
Intranet
 
 
Udviklet af landIT