Print
   
Skift sprog / Change language

Med solen som nabo

Dato: 27.04.2017 Kl. 19:00
Slut: 27.04.2017 22:00

Beskrivelse:

Offentligt live-foredrag på Aarhus Universitet. Mød Mads Faurschou Knudsen og Christoffer Karoff begge lektorer ved Aarhus Universitet.

Uden Solen var der ikke liv på Jorden, men den energi, vi får fra Solen, ændrer sig gennem tiden og påvirker i høj grad klimaet på Jorden. Hør om hvordan Solen har styret istiderne, og hvordan eksplosioner på Solen kan få fatale konsekvenser for Jordens økosystem og den moderne civilisation.

For at forstå, hvordan livet er opstået og udviklet på Jorden, er det derfor vigtigt at forstå, hvordan den energi vi modtager fra Solen har ændret sig på grund af ændringer i Solens lysstyrke og Jordens bane omkring Solen. Også fremover vil energien fra Solen ændre sig og påvirke betingelserne for livet på Jorden.

Vi vil blandt andet se på, hvordan Solen, via de såkaldte Milankovic-cyklusser, er en af drivkræfterne bag istidernes kommen og gåen – og hermed udbredelsen af det moderne menneske; hvordan ændringer i Solen styrer hyppigheden af den regnfulde Monsun i det østlige Asien; og hvordan Solen måske også var årsagen til den lille istid i 1600-tallet.

Vores utrolige Sol kan således påvirke betingelserne for liv på Jorden på flere forskellige måder og over mange tids-skalaer – fra minutter til årtusinder. En bedre forståelse af Solens dynamik giver i sidste ende de nødvendige rammer for at forstå dynamikkerne på Jorden og koblingen til hele solsystemet. Det giver os bedre muligheder for at imødegå potentielt farlige påvirkninger fra Solen, som dem vi kan forvente fx fra superflares.

Hent invitationen her

Foredraget er gratis og starter kl. 19. I pausen kan der købes kaffe/the, vand og kage (husk kontanter).

Nyd et lækkert måltid inden foredraget med fri buffet for blot 100 kr. - inkl. postevand. Kantinen åbner kl. 17.30.

Du kan læse mere på: www.scitech.au.dk/foredrag/foulum. Her kan du tilmelde dig og printe din adgangsbillet. Få info om kommende foredrag på www.facebook.com/OffentligeForedragSe hele kalenderen [her]
Agro Business Park A/S - Niels Pedersens Allé 2 - 8830 Tjele - T: +45 8999 2500 - F: +45 8999 2599 - info@agropark.dk
Intranet
 
 
Udviklet af landIT